Mano Sparnai: Diskusijos / Juridinė orlaivio statymo dalis. Įstatymai. CAA informacija / ULOPFe šiuo metu


Diskusijos

Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
AR
Kt Grd 06 2012, 08:01
www.ROTORKLUBAS.lt
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3567

Ričard rašė ...



Joms pritarė visi 5 tarybos nariai . Susilaikė Renatas (prezidentas)
Šiandien CAA paprašius pasirašyt tas taisykles , Renatas atsisakė . Teko sekretoriui siūst susirinkimo protokolą su tarybos parašais.

Visą susitikimą aš laikiausi aptartos su jumis nuostatos vienu kartu stumt ir lėktuvėlių tvarkos pakeitimą , kad galėtų mokint ir licencijuot Instruktoriai. ULOPF prezidentas Renatas tam prieštaravo atvirai ( Jis laikosi nuomonės jog lėktuvėliai to visai nenori, nepatvirtinę to , nėra jų atstovo, ... ir nepasiruošę tokiai tvarkai .....



Nesupratau.
Reikia vieso ULOPF prezidento pozicijos isreiskimo.

Į viršų
Reno
Kt Grd 06 2012, 08:58
Užsiregistravęs dalyvis #664
Prisijungta: Kt Spa 21 2010, 05:44
Pranešimų: 1401
Jokių "žaidimų" aš nežaidžiu.
Gruodžio 1d ULOPF Taryboje patvirtintos naujos RW (motoskraidykles) ir RP (motoparasparniai) licencijavimo tasyklės. Balsuojant aš susilaikiau (pranešu viešai), nes man nebuvo suteikta jokių galimybių su tomis taisyklėmis susipažinti. Kodėl nei elektroninio, nei "popierinio" naujų taisyklių varianto, nei iki, nei paties posėdžio metu man niekas nepateikė, ULOPF sekretoriaus atsakyta - "nežinau, kodėl taip atsitiko". Ar galima balsuoti už dokumenta, kurio turinio net nesi perskaitęs. Kiti 5 Tarybos nariai balsavo "už". Naujos RW ir RP taisyklės ULOPFe priimtos. Belieka pristatyti į CAA kas šiandien ir buvo padaryta. Bet sekretorius neatsinešė protokolo kopijos su visų ULOPF Tarybos narių parašais (privaloma pagal ULOPF Taryboje gruodžio 1d patvirtintą tvarką).

Pirmadienį (gruodžio 3d) su S.Čiviliu derinant vizito laiką man buvo pranešta, kad prieš 2 sav. pristatytas ULOPF prašymas dėl II dalies 6 straipsnio pakeitimo (žiūr: http://www.manosparnai.lt/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?33906.40) nebus patenkintas, nes prieštarauja dar galiojančiomis licencijavimo taisyklėmis, kuriose visos mokymo teisės suteiktos tik mokykloms.
S.Čivilį informavau, kad susitikimui pristatysim naujas RW ir RP taisykles, kurios jau nesikirs su II dalies 6 straipsnio pakeitimu. Puiku, bet kaip su RA?
Naujos taisyklės RA dar neparuoštos. Kad visiškai nenutrūktų RA mokymas, ULOPF Tarybos nariams el.paštu pasiūliau II dalies 6 straipsnį į CAA pateikti taip, kaip kad parašyta pirmame variante (žiūr. http://www.manosparnai.lt/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?33906.20). Taigi, II dalies 6 straipsnio redakcija pakeista nedelsiant ir be jokių svarstymų ar oficialių protokolų. Kiti mano pasiūlymai (pvz. papildyti naujas RW ir RP taisykles, kuriose viceprezidentai įpareigojami prisiimti atsakomybę už mokymo kokybės kontrolę) buvo atmesti motyvuojant, kai tai, deja, nesvarstyta Taryboje, o dabar ką nors keisti jau vėlu. Bet ar aš negalėjau pateikti anksčiau, jei galimybe nuodugniai perskaityti taisykles man buvo sudaryta tik po svarstymo?
Abu dokumentai (naujos RW ir RP licencijavimo taisykles) bei naujos redakcijos prašymas pakeisti II dalies 6 straipsnį šiandien buvo pristatytas i CAA. S.Čiviliui paklausus apie naujas RA taisykles beliko konstatuotii, kad jų dar nėra. Kaip ši faktą "įvyniojo" RP Viceprezidentas (Ričardas Matickas) - aiškiai parašyta. Viešai vykdoma LAF kiršinimo kampanija prieš mane. RA Viceprezidentas šios dienos susitikime nedalyvavo, o Ričardas, netikėtai pradėjęs atstovauti ir RA, nors labai emocingai pasisakinėjo, bet faktų apie kokią nors realią RA licencijavimo taisyklių tobulinimo veiklą S.Čiviliui pateikti nesugebėjo.
Nežinau, kodėl RP Viceprezidentas nutylėjo apie S.Čivilio pasiūlymą naujas RA licencijavimo taisykles pateikti dar šiemet. Viešai ir be emocijų tvirtinu, kad mums tai buvo pasakyta. Laiko nedaug.


[ Redaguota Kt Grd 06 2012, 09:10 ]
Į viršų
Dovydas_S
Kt Grd 06 2012, 09:00
Dovydas_S
Užsiregistravęs dalyvis #209
Prisijungta: Pr Rgs 01 2008, 05:58
Pranešimų: 487
Yra toks dayklas kaip visagaliai įstatai ir juose toks punktas 4.14.8. ir tame punkte eilute su tokiu tekstu : Prezidentui atsisakius tvirtinti teikiamus dokumentus, turi teisę pasirašyti juos ne mažiau nei 2/3 tarybos narių parašų.
Tas dalykas tai tikrai padarytas.

Tokiu elgesiu prezidentas rodo kad su taryba jam nepakeliui , jei taip nori padėsim atidaryti duris......

Va dar vienas punktas į ateiti :

4.15. ULOPF tarybos nariai nesilaikantys įstatų, neatliekantys paskirtų pareigų bei padarę kitus nusižengimus, eilinėje ULOPF konferencijoje, gali būti pašalinti iš tarybos. Naujai išrinktas tarybos narys pareigas eina iki einamosios tarybos kadencijos pabaigos.

kiekvienoje problemoje yra sprendimas pagal visagalius įstatus :
4.19.7.ULOPF prezidentas nesilaikantis įstatų ir kitaip nusižengęs gali būti įspėtas arba atstatydintas iš prezidento pareigų eilinėje ar neeilinėje konferencijoje.

pradžiai užteks

Gero vakaro





Į viršų
Rolandas
Kt Grd 06 2012, 09:33
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5558
Iš šalies žiūrint, atrodo kad per daug emocingai aiškinatės, tikrai nuo to nebus geriau...
Į viršų
KL
Kt Grd 06 2012, 11:59
Užsiregistravęs dalyvis #13
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:59
Pranešimų: 969
Visada sakiau, kad susitarti tarpusavyje ir priimti bendrą sprendimą bus sunkiau, negu įveikti "supuvusius biurokratus"
Nieko baisaus, tarpusavio pjautynių ir galvų kapojimo neišvengė nei viena demokratija. Pasidraskysim ir suaugsim po truputį...
Dovydai, versti valdžias visada lengviau, negu dirbti "juodą darbą". Ar nebus atsakymo į tai:
Reno rašė ...

...man nebuvo suteikta jokių galimybių su tomis taisyklėmis susipažinti
...
Naujos taisyklės RA dar neparuoštos.
...
RA Viceprezidentas ... susitikime nedalyvavo, o Ričardas...faktų ... pateikti nesugebėjo.
...
...RP Viceprezidentas nutylėjo apie S.Čivilio pasiūlymą naujas RA licencijavimo taisykles pateikti dar šiemet. ...

Gaila, nesu šios srities specialistas, negaliu kalbėti "iš esmės", bet kviesčiau nesuvesti visų problemų į vieną asmenį.
Galvų kapojimai problemų nesprendžia, tik jas laikinai užšaldo.
Viskas bus gerai...


[ Redaguota Pn Grd 07 2012, 12:00 ]
Į viršų
AR
Pn Grd 07 2012, 01:15
www.ROTORKLUBAS.lt
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3567
Visgi nera visisko ir galutinio aiskumo (bent jau man) - tai ULOPF taryba ir prezidentas eina viena kryptimi? Ar tik deklaruoja kad eina viena kryptimi? Ar is viso sutarimo nera? Nes jei tarp 5-6 zmoniu dar vyksta pasistumdymai tipo "nebuvo suteikta jokių galimybių su tomis taisyklėmis susipažinti" - tai jau tikrai ne kaip atrodo

Nieko asmenisko.
Į viršų
Ričard
Pn Grd 07 2012, 01:53
Ricard
Užsiregistravęs dalyvis #1014
Prisijungta: Sk Rgs 30 2012, 07:00
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 218
Yra ULOPF 5 tarybos nariai kurie sutaria reformos būtinumu , ir yra prezidentas ....

- Nuo taisyklių gavimo (gruodžio 1d.)iki šios dienos buvo 5d. susipažint su taisyklėmis .
Susirinkime prieš balsavimą buvo skaitoma papunkčiui. 5 nariai susipažino , nes norėjo.
Pasirodo nesudomint šiuo procesu net nežino kas yra daroma.

- Lėktuvėlių taisyklės turėjo tikt senos ,ir instruktoriams . Tik šiandien CAA sužinojom jog teks modifikuot . Jau Dovydo daroma . Ėjau su nuostata keist visas kategorijas . O Renatas prie Čivilio pareiškė jog RA neliečiam . Jiems gerai ir mokyklos. Taip ir keitinėjasi planai .Ir vieningumo kuris reikalingas nesimato.

- Kokių faktų nepateikta nežinau . Viską perpratęs . Galiu išdėstyt , nes viskas( kalnas dokumentų) padaryta tik visų viceprezidentų ir sekretoriaus.

Prezidentas nesivargina padirbėt šiuo klausimu .Nenaudinga.


Tik dėl to ir sunku patikėt CAA pažadais iki naujųjų susitvarkyt. Nes nuo gegužės tai žadama ir nedaroma .





[ Redaguota Pn Grd 07 2012, 02:07 ]
Į viršų
Tinklalapis
Dovydas_S
Pn Grd 07 2012, 06:58
Dovydas_S
Užsiregistravęs dalyvis #209
Prisijungta: Pr Rgs 01 2008, 05:58
Pranešimų: 487
Ričard rašė ...

O Renatas prie Čivilio pareiškė jog RA neliečiam . Jiems gerai ir mokyklos.



Visa taryba sutaria kad ir lėktuvam reikia pakeist kartu keičiant su MP ir MS punktą ,kad gali mokyt ir privatūs instruktoriai, o nuėjas pas Čivilį šneka atvirkščiai , ką tai reiškia ???? kad nėra atstovaujančio lėktuvus ir tt... Tai juk prezidentas gali pinai visas sritis atstovauti juk pritarimas daugumos tuo klausimu tai yra. Negi dabar man atskirai reik važiuot iš Šilutės pasakyt Čiviliui kad taryba pritaria ir dėl lėktuvų ??? Ką prezidentas neygalus negali tai padaryti ???
O taisykles juk galim pakeist ir vėliau juk tai nieko nekeičia.
Į viršų
JonasKr
Pn Grd 07 2012, 07:43
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Gal susirinkite LAKe, padarykit labai oficialų ir visais būdais protokoluojamą posėdį kartu su LAK prezidentu. Šis žmogus tikrai sugebės visus sujungti ir dar pagelbės kalbose su CAA. Čia ginčų ir aiškinimųsi plėsti tikrai neverta.
Į viršų
AR
Pn Grd 07 2012, 09:05
www.ROTORKLUBAS.lt
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3567
Nuostata, kad gali mokyti privatus instruktoriai reikia itvirtinti visiems ULO (Skraidykles, parasparniai, lektuvai ir malunai). Nelabai suprantu, kodel skirstote pagal klases? taip CAA sneka? ar vel vidiniai nesutarimai? Kodel niekas nekalba apie bendra vaizda?
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0727sek,0.0093iš to užklausomsDB užklausos:31. Naudojama atmintis:3,959kb