Mano Sparnai: Diskusijos / Ieškau meistro galinčio.... / Aiuminio pjovimas + virinimas


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: NAUDINGI KONTAKTAI, ADRESAI :: Ieškau meistro galinčio....
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Aiuminio pjovimas + virinimas
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
justas
Pn Rgs 04 2015, 10:44
Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03
Vieta: LONDON
Pranešimų: 1620
Ieskau meistro galincio pagaminti detales pagal pridetus brezinius. Gal kas galetu ka parekomenduoti?
y_detale.pdf
x_detale.pdf
Į viršų
inžinierius
Tr Rgs 16 2015, 10:04
Užsiregistravęs dalyvis #301
Prisijungta: Kt Sau 01 2009, 06:51
Pranešimų: 93
Mielas, Justai, teks taisyti ir tikslinti brėžinius. Pagal juos technologiškai tvarkingai nepavyks pagaminti (kad ir kaip norėtume padėti, bet mašinų gamyboje prisilaikoma tam atitinkamų standartų). Be to konstrukcinis sprendimas virinti staklių dalis (tiltą) ir po to neapdirbant mechaniškai,- bus problemų su surinkimo, staklių judesio tikslumu (geometrija)... Patarimas virinimą pakeisti "šaltu" (išardomu) sujungimu. Taip pat pasižiūrėti (pavartyti) pačiam (arba pasikviesti į pagalbą kolegas) konstruktorių (mašinų gamintojų) "bibliją" - akadem. Anurjevo "Sprovočnik konstruktorą mašynostrojitelia"žinynus (3 tomai), kad surašyti medžiagų markes (plienų įvairių yra) , jų terminius apdirbimus (ten kur reikia), kokius turima (ar norima) pasiekti paviršių suleidimus, detalių matmenų tolerancijas, (plokštumus, lygiagretumus, mušimus ir t.t.) ir paviršių šiurkštumus. O toliau jau eina technologiniai dalykai ir kaina.
Nenusimink... kaip sako rusai - "Maskva ne iš karto pasistatė tokia". Patirtį įgausi bėgant laikui. Svarbu, kad turi norą ir užsispyrimą siekti tikslo ir tobulėti.
Į viršų
justas
Kt Rgs 17 2015, 01:01
Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03
Vieta: LONDON
Pranešimų: 1620
Aciu p. Inzinieriau uz issamu atsakyma. Siuo atveju tobulet man nereik. Man reik kad kas detales pagamintu. Del virinimo yra logikos bet perziurejus kruvas puikiausiai veikianciu cnc stakliu virina ir nieks vargo nemato. Cia ne kosmine raketa. Del velenu markiu , kietumu ir pavirsiu lygumu taipogi nematau reikalo skaityt 2 m aukscio knygu stirtos. Kas apsiims pagamint tas ir patars. Kokios turi but tolerancijos guoliams ir kiek slifuoti pavirsius ar kaip grudint velenus. Nes tokiu atveju dar ir elektronikos knygu 2m tektu skaityt o ten kompiuterijos ir taip be galo. I viska galima ziuret paprasciau. Cia ne pramoniniu stakliu standartai.
Į viršų
inžinierius
Št Rgs 19 2015, 03:52
Užsiregistravęs dalyvis #301
Prisijungta: Kt Sau 01 2009, 06:51
Pranešimų: 93
Mielas, Justai, - suprasti reikia vieną - kuo labiau išbaigta konstruktorinė dokumentacija, tuo mažiau klausimų ir neaiškumų buna gamyboje, trumpėja klausimų-atsakymų ir technologijų derinimo (parinkimo) laikas, o tuo pačiu gamybos kaštai (visa juk iš pačio "kišenės"). Galite eksperimentuoti, jei turite iš ko. Tik patarimas - nebedaryti (kur jau galima) tų klaidų, kurias darė ir taisė mūsų seneliai, tėvai ir mes patys. (Galima nusisukti ir nematyti - lai vaikas švaisto savo pinigus).
Tas kas gamins, tas ne visada nepatars, nes apkrovas susiskaičiuoti ir sunormuoti, detalių skerspjūvius, medžiagas parinkti ir nurodyti kokias jų fizikines charakteristikas pasiekti, kad atlaikytų tas apkrovas, turi konstruktorius, o ne technologas. Tas kas dirbęs gamyboje sutiks - technologai yra "konservatoriai"-jiems paprasčiau "nieko nedaryti". Viso proceso "variklis" - nuo idėjos sugeneravimo per gamybos priežiūrą iki galutinio produkto surinkimo ir išbandymo - yra konstruktorius, tai jo prerogatyva. Jūs juk pats save tokiu tikiuosi laikote. (Ne bent tas stakles Jūs gaminsite ne darbui, o "į muziejų". bet tikiuosi kad ne).
Todėl gerb., Justai, stenkitės kuo daugiau patirties perimti iš vyresniųjų, įsiklausyti į jų patarimus ir pačiam analizuoti ir semtis žinių iš knygų ir kt. leidinių. (Didžiulis tam pagalbininkas yra "Jo didenybė" internetas). Tik sugebėti atsisijoti kas reikalinga. Suprantamas ir jaunimo maksimalizmas - "juk aš ir taip viską žinau", o su amžiumi pamatai ir suvoki kiek mažai žinai ir dar kiek daug žinių trūksta. Ir kaip pats sakote perskaitytos "2 m aukščio knygų stirtos" yra toks "mizeris"su tų naujų žinių poreikiu, kurio prisireikia šiuolaikinėje gamyboje.
Taip, persiunčia šiuolaikiniai vadybininkai, dar net prastesnio lygio (neįsižeiskit) irgi įvairiomis CAD programomis "supaišytus" (jei galima taip pasakyti) brėžinius, pagal kuriuos net kainos negali paskaičiuoti - trūksta informacijos kas norėta pasakyti. Tokio lygio brėžiniai žmogui - save laikančiu "konstruktoriumi" - garbės nedaro. Todėl dažnai yra atmetami tokie užsakymai, kurie reikalauja perprojektavimo arba prasilenkia su fizikos dėsniais (pvz. - sulenkti plonasienį vamzdį tokiu mažu spinduliu (< 1,5D) kai sienelėse atsiranda ne tik plastinės deformacijos, bet ir viršija stiprumo ribą, o kompiuteriu nupiešta ir viskas brėžiny atrodo "puikiai"). Projektuotojas juk galėjo viena akimi žvilgterėti į tą patį "Anurjevo" žinyną ir būtų pamatęs, kad plonasienio vamzdžio sulenkimo Rmin = 6D, kitaip reikia naudoti spec. technologines priemones - slėgį arba dornus).
Juk, jeigu neklystu, Jūs Justai esate įvaldęs ir "3D MAX" ir "Solidworks", turbūt ir "AutoCad" programėles, reiškia esate gabus. "Solidworkse" yra (nors jau "Inventoriuje" tai tikrai ) velenų, diržinių, krumpliaratinių pavarų, guolių, suleidimų, rėminių konstrukcijų projektavimo ir skaičiavimo generatoriai, automatizuotas brėžinių braižymo modulis, medžiagų biblioteka, detalių įtempių ir poslinkių paskaičiavimas baigtinių elementų metodu. Taip kad tobulėt yra kur. ("Konstruktoriaus "kišenė" tiesiogiai surišta su turimu žinių bagažu").
Sekmės, Jums Justai
Į viršų
Rolandas
Št Rgs 19 2015, 06:10
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5558
Štai kaip reikia rašyti.
Prie visos pagarbos, tokių ilgų tekstų nerekomenduočiau. Nežinau kaip kolegos, bet man gaila laiko...

Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0713sek,0.0118iš to užklausomsDB užklausos:27. Naudojama atmintis:3,767kb