Mano Sparnai: Diskusijos / Įvairūs klausimai / Ilgi vakaro skaitalai


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: BENDRI KLAUSIMAI :: Įvairūs klausimai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Ilgi vakaro skaitalai
Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
vytas
Tr Lap 14 2018, 12:13
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 2966
Benas mėgsta istoriją ...Jei jau pradėjau,tenka pabaigt.Trumpai vėl nesigaus....
Taigi ,jei trumpai tariant -taip aš susimoviau. Pasakyti tiek,reiškia nieko nepasakyt.Yra kategorija žmonių,kurių pvz. po apsilankymo P.Pikaso paveikslų parodoje paklausus:-na,kaip tau patiko?Atsakys:-šūdas tas Pikasas,ant vieno paveikslo kamputyje musės prišikta radau...
Mes gyvenome didžiulėje teritorijoje,aptvertoje aukšta spygliuota tvora.Po gardą vaikščioti galėjom,bet ištrūkt iš jo pavykdavo nedažnam. Jei kas pamena,kino teatruose prieš filmą būdavo rodoma kronikos.Jos būdavo iš dviejų dalių:-kaip pas mus ir kaip supuvusiuose vakaruose.Pas mus:-rodoma einanti su kibiru baltu chalatu apsirengusi melžėja,švytinti iš laimės,kad šiandien pieno primelžė dvigubai daugiau,nei vakar..
Pas juos:miestas,minios įtūžusių demostrantų,išdaužyti parduotuvių langai,degančios mašinos....Visi žinojom,kad yra kitaip.Tačiau savo akim pamatyti "supuvusius vakarus" pavykdavo gal tik sportininkam,ar partiniam šulam(ko jie ten vykdavo pas tuos "supuvėliu??)Ir ar galėjo tada kas nors iš skraidūnų net pasvajoti,kad jau 1989 metais mes su iš lavonų prikeltu greistosios pagalbos automobiliu "Latvija" -vieninteliu tarybiniu mikroautobusiuku,kurio salono viduryje buvom įsidėję 400 ltr talpos benzo baką nuo traktoriaus,kurio palubėje kabojo rūkytos lietuviškos dešros,o mes kaip silkės bačkoje dardėsim po visą Europą??Ar įsivaizdavo kas,kad 1989 metais mes vaikščiosim Prancūzijoje po didžiausio pasaulyje tuo metu MS gamintojo "Cosmos" gamyklą,kad prausimės Žeraro Teveno,tos firmos savininko namuose po dušu,kad jo žmona taisys mums mišraines??Arba kad 1990 metais Italijoje nuostabaus grožio kalnų kaimelyje skraidysime Alpėse o vakarais visą savaitę neišlysime iš restorano,kur mus kaip įmanydami nemokamai vaišins italai?Kad mes "rūkysime "taikos pypkę su miestelio burmistru(tai toks medinis dubuo su 12 kakliukų.Tame dubenyje karštas vynas ir 12 žmonių vienu metu geria tą vyną)...Mums akys raibo nuo to ką matėme vakaruose.Tokių kelionių niekada nebebus,net jei ir vėl sėstume į "Latviją" ir išdardėtume. Nes mes tada pirmakart pamatėme vakarus. .... Ir štai Kęstutis iš viso to prisimena ir jaunimui tesugeba papasakoti tik bulkučių istoriją.Gaila man to žmogelio. Tiesa,tas mano susimovimas tada jam buvo kaip dievo dovana,kaip keptas karvelis,nukritęs iš dangaus. Turbūt suprantate apie ką aš.
Tai jau buvo kažkelinta kelionė po Europą.Apsukom nemažai šalių ir jau gryžinėjom link namų, be abejo ir išvargę. O ką jau bekalbėt apie B.,kuris vienintelis viską kelią vairavo. O visa šutvė jam nurodinėjo:-suk ten,ne ten pasukai,ir kai GPS nebuvo,o orientuotis reikėjo pagal nekokybiškus žemėlapius. Žodžiu Vokietijoje sustojome papietauti. Aš nubėgau į kioskelį nupirkti bulkučių visiem.Po kiek bulkutės?-paklausė B. - po 10 pfenigių(tada buvo vokietijos markė ,arba DM.O pfenigis viena šimtoji DM),atsakiau. Tada B. staigiai nubėgo iki kioskelio ir gryžo nusipirkęs vieną bulkutę. O tada ir pratrūko.-žinot ,kiek viena bulkutė kainuoja??!!!-ogi 8,9 pf. Jis(t.y. aš) jus visus apip...ja. Tada man kliuvo ir už tai,kad aš per daug suvalgau ir B. mėsos konservų.Be abejo suma (10-8,9=1,1 pf x 6=6,6 pf) buvo nelabai įpūdinga,bet faktas lieka faktu -sukčiavimas nestambiu mąstu.Kodėl aš taip atsakiau tada,išties nežinau.Gal kad mes nebuvome įpratę prie tų vakarietiškų kainų.Pas mus tada jei kaina buvo 10 rb,tai 10 rb,o ne 9,99,kaip vakaruose.O gal kad aš aplamai nesu pedantas.Jeigu pus parašyta98 ar 99,aš sakau apie šimtą.jei bus 101 ar 102,aš irgi sakau apie šimtą. Na bet tada buvau "nutvertas už rankos". B.apsiputojo kaip turi būt,aš įsižeidžiau ir gi atsakančiai. tada susėdome išsikalbėjome,bet niekas nepagerėjo. Aš pareiškiau,kad tai buvo paskutinė kelionė,kurią aš organizavau. Su B nesikalbėjau ilgai.Tik po kelių metų jis manęs atsiprašė.Akmens vienas ant kito nenešiojame,bet nuo to karto kelionių daugiau neorganizavau.
O štai dabar reiktų atsukti įvykius atgal.Suprantu,kad gal ir nebeįdomu,bet aš iškart perspėjau,kad ilgi skaitalai.Tokiom kelionėms reikėdavo gauti vizas į absoliučiai kiekvieną šalį,per kurią vykdavome. Kad gauti vizas reikėdavo gauti iškvietimus iš kažkokių organizacijų tose šalyse.Gavus iškvietimus,reikėdavo gauti pirmiausia Lietuvos dosaafo Ck leidimą išvykti,kad jis patvirtintų konkrečius žmones. O taip,pradžioje reikėjo netgi pereiti KGB filtrą. Su sarašu aš privalėjau ten apsilankyti. Be to jie primygtinai pačioje pirmoje kelionėje į Vakarų Vokietiją siūlė paimti jų žmogų. (Čia aš padariau ėjimą žirgu ir to žmogaus išvengiau)Turėjau gauti Lietuvos ambasados sutikimą išvykti. Po begalės popierizmo turėdavau stovėti didžiulėse eilėse prie vakarų šalių ambasadų ,kad priduoti dokumentus vizai gauti,o po tol vėl tas pats ,kad atsiimti. Kad gauti Italijos vizą,turėdavau minimum 2 kartus suvažinėti su savo mašina į tuometinį Leningradą(dabar Paterburgą). TAI NEĮĖJO Į KSK klubo viršininko pareigas. Tai dariau viską savo iniciatyva. Ir neskaičiavau išlaidų visam tam.Jokių pinigų niekas tam neskyrė. Buvo didžiulis noras pamatyti vakarus ir išvežti ten sparno brolius.Bet visa tai buvo niekai,palyginus su tokių kelionių kaina. Tokioms kelionėms reikėdavo apie 1000-1500 DM. Tai buvo beprotiški pinigai. Žmonės pas mus tada uždirbdavo30-50 DM per mėnesį.
1988 metais Varšuvoje susipažinau su ten atvykusiais vakarų vokiečių skraidūnais.Pakviečiau juos atvykti į Lietuvą. Jie sutiko. Sekančiais metais jau priėmiau 10 žmonių delegaciją iš tuometinės VFR. tai buvo neeilinis įvykis. Tik gaila,Lietuva juos nelabai domino. Jiems reikėjo egzotikos. Todėl staigiai suorganizavau jiems kelionę į vakarų Ukrainą. Ten įspūdžių jiems pakako ,gavo daugiau,nei tikėjosi.Tada jie pakvietė mus pas save.Ir dar tų pačių metų rugpjūtį mes jau skraidėme Vokietijoje.Įspūdžiai buvo nerealūs. Tiesa ši kelionė tragiškai baigėsi a.a Mindaugui...Šios išvykos metu pasirašėme su vokiečių klubu sutartį:-mūsų klubas(tiksliau aš,kas gi daugiau) suorganizuoju jų klubui keliones
po tuometinę TSRS,į ten kur jie panorės. o jie mums surengs kelionę į bet kurias vakarų šalis.
Ukrainoje jiems taip patiko,kad sekančiais metais jie panorėjo į Krymą.Žinojo,kad ten gražu ir geros sąlygos paskraidyti. Jų valia-man įsakymas.Susisiekiu su pažystamais Krymo skraidūnais,tikrais ukrainiečiais. sakau reikia vokiečius priimti,padėkit. reikia viešbutį užsakyt, suorganozuot paskraidymus, laisvalaikį. Chocholai konkretūs:- suveiki mums 2 čekiškas siuvimo mašinas "minerva"-mes tau padedam. Lakstau po Kauną,vienam fabrike randu nurašytas ,bet geras. Sako parduosim,laisvai ,tik gauk miesto vykdomo komiteto pirmininko pavaduotojo sutikimą. Užsirašau pas pavaduotoją,ateinu,tas spiria lauk,tokių skuržių jam betrūko. Kyšio neturiu užką duot. Skambinu A, Karpavičiui,tuomet labai aukštas pareigas ministrų taryboje užimančiam,be galo aviacijai atsidavusiam altruistui. Jis pats po kelių minučių atskambina man:- nueik pas pavaduotoją,popieriai pasirašyti. Gaunu mašinas,išsiunčiu chocholam.dar telefonu perkalbu su jais detales dėl vokiečių priėmimo. Sutartą dieną sėdu į lėktuvą,skrendu į Krymą. Pralaukiu aerouoste,jokie skraidūnai taip ir nepasirodo. Važiuoju į miestą. ,po to prie kalno ,kur skraido. Vietiniai pasakoja,kad čia kažkokie vokiečiai su dviem mikroautobusiukais ir kažkokiais ilgais paketais ant stogų blaškosi. Jokie viešbučiai neužsakyti,niekas nesuorganizuota. Sukausi kaip išmanydamas. Turėjau pažystamo vietinio buriuotojo telefoną.Ne taip,kaip tikėjausi,bet "safaris" įvyko. Pabaigoje nusiėmiau kepurę,ir vokietukai sumetė mūsų kelionei.
Aš surinkau reikiamą sumą. Ta kelionė su bulkutėmis visiems dalyviams nekainavo nei cento.Na išskyrus bulkutes,žinoma. Ir po viso šito aš apkaltinamas 6,6 pf pasisavinimu. Kodėl aš to neišaiškinau tada? Visų pirma mano ambicijos užgrojo kaip reikiant.Mes apsiputojom. O iš tiesų,kas būtų supratęs ir aplamai kam tai įdomu??Visi važiuoja,laimingi,už viską sumokėta.
po bulkučių incidento ataušęs pagalvojau:- o kam man viso to reikia? Nei vienas nepadėkojo. Aš su tom kelionėm įsigijau begalę priešų. Išvažiuoti į vakarus norėjo(ir dar nemokamai) šimtai,o į kelionę paimdavau6-8 iš visos Lietuvos.
tai va nepykit už rašliavą,kol kas paskutinė

[ Redaguota Tr Lap 14 2018, 01:18 ]
Į viršų
KĘSTUTIS A.
Tr Lap 14 2018, 03:34
Užsiregistravęs dalyvis #118
Prisijungta: Št Geg 17 2008, 12:50
Vieta: KĖDAINIAI
Pranešimų: 432
Jo...pamokanti istorija,taip sakant "nori įsigyti priešų-padaryk jiems gerą darbą".... Be ja Vytai,tau nuoširdūs linkėjimai iš Izraelio nuo Vitalijaus Basenoko,jis kažkada iš tavęs pirko "tapkę".
Į viršų
vytas
Tr Lap 14 2018, 05:28
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 2966

KĘSTUTIS A. rašė ...

Jo...pamokanti istorija,taip sakant "nori įsigyti priešų-padaryk jiems gerą darbą".... Be ja Vytai,tau nuoširdūs linkėjimai iš Izraelio nuo Vitalijaus Basenoko,jis kažkada iš tavęs pirko "tapkę".

Nu Jetfox-a pavadinti tapke-įžeidimas . Dėkui dėkui.Įdomiai keliai kertasi.Iš ku Vitalijų pažysti?Žiauriai fainas bičius
Į viršų
KĘSTUTIS A.
Tr Lap 14 2018, 05:43
Užsiregistravęs dalyvis #118
Prisijungta: Št Geg 17 2008, 12:50
Vieta: KĖDAINIAI
Pranešimų: 432
Susipažinom reaa forume,jau ir neatsimenu kaip,man atrodo jis man parašė, kažko lygtai klausė apie Lietuvą .Iš Rusijos emigravo į Izraelį,stipriai mokosi,išsilaikė PPL licencija,dabar bandys eiti toliau iki linijinio piloto.Pabendrauju su juo "feisbuke".O už "tapke" atsiprašau,tikrai taip " Jetfox-ą"
Į viršų
Juozas
Tr Lap 14 2018, 07:06
Užsiregistravęs dalyvis #22
Prisijungta: Št Vas 23 2008, 06:32
Pranešimų: 996
Vytai, puikiai dėstai mintis. Tavo ilgi vakaro skaitalai galetų būti pagrindas skraidyklių sporto istorijai. Ilgi vakaro skaitalai - puikus įdirbis, nederėtų paleisti jo vėjais. Informacijos turi daug, tiesiog reikętų ją tinkamai sudėlioti. Apie Lietuvos skraidyklių sporto istoriją rimtai niekas nerašė. Kas norėtu parašyti, gal neturi informacijos, kas turi informacijos, gal nesugeba rašyti. Tu turi ir vieną ir kitą. Nepaleisk viso to vėjais, paskui bus labai gaila.

[ Redaguota Tr Lap 14 2018, 07:27 ]
Į viršų
bence
Tr Lap 14 2018, 09:23
Užsiregistravęs dalyvis #20
Prisijungta: Kt Vas 21 2008, 11:19
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 1535
Juozas teisingai parase! Istiesu tai jau istorija kurios netrukus gali niekas ir neprisimint.Ta supratau, kai apie 1998 prie Aleksoto turgaus gatveje radau besiritinejancias foto juostas.Jose daug istoriniu momentu is skraidykliu sporto ausros.Po sio nuostabaus Vyto pasakojimo, prisiminiau kad tarp tu negatyvu buta ir keletas spalvotu.Dar neskanavau, bet matosi auksti kalnai, pirmieji Regi stiliaus spalvu parasparniai,au siek tiek modernesnes skraidykles.Galbut cia is tu kelioniu?
Į viršų
Tinklalapis
vytas
Tr Lap 14 2018, 09:25
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 2966
Juozas rašė ...

Vytai, puikiai dėstai mintis. Tavo ilgi vakaro skaitalai galetų būti pagrindas skraidyklių sporto istorijai. Ilgi vakaro skaitalai - puikus įdirbis, nederėtų paleisti jo vėjais. Informacijos turi daug, tiesiog reikętų ją tinkamai sudėlioti. Apie Lietuvos skraidyklių sporto istoriją rimtai niekas nerašė. Kas norėtu parašyti, gal neturi informacijos, kas turi informacijos, gal nesugeba rašyti. Tu turi ir vieną ir kitą. Nepaleisk viso to vėjais, paskui bus labai gaila.


Gerai rašosi,kai kas nors suš.ka nuotaiką....Reiks imt bonkę ir eit Linui padėkot.
Juozai,jei rimtai -kam tai įdomu:-dabartiniam jaunimui?Manau tik ką jo atstovai aiškiai išdėstė savo poziciją:- jie dabar karaliai,o kas buvo iki jų,jiems neįdomu....nebent mums patiems,kai sukriošę su +6 linzėmis ant nosies ir įmerkę kojas į bliūdą su šiltu vandeniu skaitaliosim,kokie mes šaunūs buvom jaunystėje
Į viršų
PovilasK
Tr Lap 14 2018, 09:56
Povilas
Užsiregistravęs dalyvis #549
Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 739
vytas rašė ...

Juozas rašė ...

Vytai, puikiai dėstai mintis. Tavo ilgi vakaro skaitalai galetų būti pagrindas skraidyklių sporto istorijai. Ilgi vakaro skaitalai - puikus įdirbis, nederėtų paleisti jo vėjais. Informacijos turi daug, tiesiog reikętų ją tinkamai sudėlioti. Apie Lietuvos skraidyklių sporto istoriją rimtai niekas nerašė. Kas norėtu parašyti, gal neturi informacijos, kas turi informacijos, gal nesugeba rašyti. Tu turi ir vieną ir kitą. Nepaleisk viso to vėjais, paskui bus labai gaila.


Gerai rašosi,kai kas nors suš.ka nuotaiką....Reiks imt bonkę ir eit Linui padėkot.
Juozai,jei rimtai -kam tai įdomu:-dabartiniam jaunimui?Manau tik ką jo atstovai aiškiai išdėstė savo poziciją:- jie dabar karaliai,o kas buvo iki jų,jiems neįdomu....nebent mums patiems,kai sukriošę su +6 linzėmis ant nosies ir įmerkę kojas į bliūdą su šiltu vandeniu skaitaliosim,kokie mes šaunūs buvom jaunystėje


Vytai - laukiam tęsinio. Stilius geras!
Juk buvo projektų, veiklų, istorijų...
Į viršų
Tinklalapis
vytas
Tr Lap 14 2018, 10:41
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 2966
bence rašė ...

Juozas teisingai parase! Istiesu tai jau istorija kurios netrukus gali niekas ir neprisimint.Ta supratau, kai apie 1998 prie Aleksoto turgaus gatveje radau besiritinejancias foto juostas.Jose daug istoriniu momentu is skraidykliu sporto ausros.Po sio nuostabaus Vyto pasakojimo, prisiminiau kad tarp tu negatyvu buta ir keletas spalvotu.Dar neskanavau, bet matosi auksti kalnai, pirmieji Regi stiliaus spalvu parasparniai,au siek tiek modernesnes skraidykles.Galbut cia is tu kelioniu?


Panašu,kad tie negatyvai daryti a,a, Valerijaus Gvozdo. Buvo laikotarpis,kai jis kraustėsi iš vieno buto į kitą ir neturėjo kur susidėti savo daiktų. Atėjusi nauja KSK valdžia(nesakysiu kas,dasiprotėkit ) metė viską lauk iš angarų.
Tie kalnai bus ko gero Tianšanio,netoli Alma- atos(Kazachija).Ten skraidėme daugiausia vasarų,Valerijus taip pat.
Nors nebūtinai taip.Valerijus mėgdavo vienas keliauti po TSRS,vėliau po Europą,tada jau skraidė su parasparniu

[ Redaguota Tr Lap 14 2018, 10:47 ]
Į viršų
justas
Tr Lap 14 2018, 11:35
Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03
Vieta: LONDON
Pranešimų: 1619
Tikrai tikrai metas praded rasyt atsiminimus. Tikrai velniskai idomu.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0741sek,0.0074iš to užklausomsDB užklausos:30. Naudojama atmintis:3,978kb