Diskusijos
Mano Sparnai :: Diskusijos :: LĖKTUVO GAMYBOS, KONSTRAVIMO KLAUSIMAI :: Variklių skyrius |
|
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >> |
Klausimas del rotaxo instaliavimo |
Eiti į puslapį >> | |
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
|
Autorius | Pranešimas | ||
justas |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #2 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03Vieta: Vilnius Pranešimų: 1647 | Iskilo toks man klausimas ir gal kas gales patart. Pasijungiau 912 Rotaxa ir pagaliau atkasiau savo tecnamo pilna daliu manuala (jo labai reikejo kai dariau elektros schema bet geriau veliau nei niekada. Dabar bent jau galiu pasitikrint ar gerai viska padariau) ir matau kad schemoje nurodomi du 22000μF 25V capacitor'iai (Nr5. nezinau kaip lietuviskai anieji vadinas). Ar jie 912rotaxui reikalingi ? Baterija pas mane earthX su elektronika plius silent hektik reguliavimo rele. Ar tie capacitor butinas dalykas nes labai butau laimingas nieko neperdarinejant o jei reik tada nieko nepadarysi.. reiks galvot kaip ka perdaryt. | ||
Į viršų | | ||
vytas |
| ||
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers Užsiregistravęs dalyvis #34 Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49Pranešimų: 2986 | Tie "capacitoriai" lietuviškai vadinasi kondensatoriai,Jis reikalingas,kad nesupleškintum krovimo rėlės. Tau nieko perdaryt nereikia,tiesiog vienas laidas nuo krovimo rėlės jungiasi į kondensatorių.Pageidautina ne mažesnio talpumo,nei nurodyta . | ||
Į viršų | | ||
justas |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #2 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03Vieta: Vilnius Pranešimų: 1647 | Aciu Vytai. reiks man dar pas tau kreiptis nes cia maisalyne man... Lyg buvo info kad kondensatoriai reikalingi ant starterio linijos kad nukraut apkrova nuo akumo uzvedimo metu.. Tu gi sakai (ir ziuriu rotaxo schemos sako) kad reik statyt prie reles del jos apsaugos.. tai bendau suprast kaip kas.. Turiu tris skirtingas schemas tecnamo ir dviejose ju ner isvis... | ||
Į viršų | | ||
justas |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #2 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03Vieta: Vilnius Pranešimų: 1647 | Pasiskaiciau silent hektik instrukcija ir raso taip (kad jei yra trumpi (mazesni nei 50cm) laidai nuo baterijos iki reguliatoriaus, tada kondensatoriu nereik) Tai mano atveju ju kaip ir nereiktu... [ Redaguota Pr Lap 04 2024, 12:10 ] | ||
Į viršų | | ||
vytas |
| ||
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers Užsiregistravęs dalyvis #34 Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49Pranešimų: 2986 | Rotaxas parduodant naujus variklius ,komplektuoja su Ducati rėlėmis/pakrovėjais. Ducati yra "lepios' ir dažnai dega.Todėl kondensatorius pageidautinas,jei nori sutaupyti euriukų. Nesusidūriau,bet kiek teko girdėti Silent hektik rėlės yra patikimesnės už Ducati.BET ,visos rėlės dega ,jei padirba be apkrovimo.Tam ir dedamas kondensatorius,kad pvz nutrūkus krovimo laidui,apsaugotum relę. | ||
Į viršų | | ||
justas |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #2 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03Vieta: Vilnius Pranešimų: 1647 | Dekui Vytai. Pasvarstysiu apie kondensatoriu idejima | ||
Į viršų | | ||
bence |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #20 Prisijungta: Kt Vas 21 2008, 11:19Vieta: Kaunas Pranešimų: 1539 | Kaip tik pas mane sudege, sprendziu ta pati klausima.Laukdamas kol ateis nauja rele ir ieskodamas kondencatoriaus uz krikscioniska kaina, radau stai toki stebukla; https://www.carmo-electronics.com/webshop/voltage-regulator-rectifier/carr5115-343620-362001-contra-mosfet raso kad nebereik kondiko, plius galima kraut licio jonu akuma, na ir kaina dvigubai maziau nei rotaksinio. Dar nepirkau, del patikimumo negarantuoju [ Redaguota Tr Lap 06 2024, 08:58 ] | ||
Į viršų | | ||
Arturas Stundzia |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #40 Prisijungta: Tr Vas 27 2008, 09:34Pranešimų: 626 | Nemanau, kad reikia eksperimentuoti dėl kokių 100 eurų skirtumo, statyti tai ką nurodo manual aš pradzei irgi pirkau iš Aliexpres relė, bet iškart ją sudegina, o tada iš Navicko o kondensatorių yra lemonoj ar elutoj, tikrai nebrangus. | ||
Į viršų | | ||
PovilasK |
| ||
Povilas Užsiregistravęs dalyvis #549 Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53Vieta: Vilnius Pranešimų: 751 | Arturas Stundzia rašė ... Nemanau, kad reikia eksperimentuoti dėl kokių 100 eurų skirtumo, statyti tai ką nurodo manual aš pradzei irgi pirkau iš Aliexpres relė, bet iškart ją sudegina, o tada iš Navicko o kondensatorių yra lemonoj ar elutoj, tikrai nebrangus. Verta žiūrėt alternatyvas. Ant kregždutės (nuo 2012) sudegė du Ducatti reguliatoriai. Uždėjus nuo kažkokio motorolerio (trifazį, panaudojant vieną fazę) - problemos buvo pamirštos. Tas pats padaryta naujausioj Magijoje (tik uždėjo prieš tai buvęs variklio savininkas). Ducatti reguliatoriai (visi) netoleruoja temperatūros ir įtampos svyravimų. | ||
Į viršų | | ||
Arturas Stundzia |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #40 Prisijungta: Tr Vas 27 2008, 09:34Pranešimų: 626 | Tai negi rotax inzinerei ne gudrus, kad siūlo tokius naudoti | ||
Į viršų | | ||
Eiti į puslapį >> | |