Mano Sparnai: Diskusijos / Jūsų fotoalbumai / V>R foto ((pretenduojančios į albumą)

Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Jūsų fotoalbumai

<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
V>R foto ((pretenduojančios į albumą)
Eiti į puslapį   <<      
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
vytas
Pr Sau 24 2022, 12:25
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 3006
Čia galėtų būti odontologų reklama,pvz:",jeigu norite,kad jūsų dantys būtų Alpių kalnų sniego baltumo ,protezuokite tik mūsų....

Į viršų
vytas
Št Lie 16 2022, 11:15
Esu matęs daug balionų LT padangėje -gal kokius 30 vienu metu.Nu bet T O K I O skaičiaus dar neregėjau.Viename Turkijos nedideliame miestelyje kasryt apie 5 val pakyla tiesiog spiečius jų.Priskaičiavau virš 150(nuotrauka visų neapima)

Į viršų
vytautas 42
Št Lie 16 2022, 11:47
VyTis
Užsiregistravęs dalyvis #79
Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23
Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 2380
Kapadokija !
Į viršų
vytas
Št Lie 16 2022, 11:52
JO
Į viršų
vytas
Št Spa 18 2025, 08:23
Šiais metais vėl apsilankiau Prancūzijoje ,Coupe Icare renginyje.Paskutinį kartą buvau 2021m,po pandemijos.Dėl suprantamų priežasčių renginys tada buvo apribotas,todėl norėjau atnaujinti įpūdžius,patirtus per pirmąjį apsilankymą....Deja.Nenoriu,kad vadintumėte mane senu bambekliu,bet tai ne tik mano nuomonė.Renginys blėsta.Gal kam nors nuvykus pirmą kartą ir atrodytų visai nieko,bet palyginus,kokį mačiau pirmą kartą ,apėmė šioks toks nusivylimas.Visa laimė,kad užsukau tiesiog vykdamas pro šoną,o ne specialiai ten vykau.Visų pirma -nebėra tos prancūziškos dvasios:- kai visi sutikti ,nesvarbu,ar prancūzai,ar vokiečiai,ar lietuviai sveikinosi "bondžūr",kai kava kainavo 0,5 euro,kai visą renginį aptarnavo savanoriai.dabar jau mažai,kas sveikinosi prancūziškai,renginys tapo komercializuotas,prekeiviai valdė.Starto aikštelėjepirmas dienas buvo ne atrakcijos žiūrovams ir dalyviams,bet parasparnių pramonės reklaminiai stendai,savanorių nebeliko....Ir netgi oras šiko reikalus.Pirmą atvykimo dieną buvo debesuota,todėl parasparnistams pavyko šiek tiek paskrieti termikuose, Visas likusias 5 dienas vyko man nesuprantami dalykai:-.Atrodė idealios sąlygos susidaryti termikams:-naktys buvo vėsios(apie10-12 laipsnių),dienom svilino apie 30 ,.tačiau visi nuo kalno dardėjo žemyn.Taip,kad dienomis nebuvo į ką spoksot.Tiesa,minimalią šou programą organizatoriai "atkalė":-buvo solo pilotažas,grupinis,dar oro balionai rytais pakildavo negausiai. Bet naktimis jokios programos aplamai nebuvo.Jei anksčiau vyko visoki ugnies pasirodymai,masiniai žibintų paleidimai,kažkokių mistinių šviečiančių konstrukcijų kėlimas į dangų,tai dabar -nieko.Biškį meluoju,buvo masinis naktinis lakimas,išgertą tūkst.ltr kažkokio alkoholinio birzgalo.
Aviacinės technikos parodoje taip pat beveik vakuumas.Nebuvo neį parasparnių,nei skraidyklių vežimėlių,vos keletas varikliukų,elektriniai,kurie buvo masiškai "beužkariaujantys" rinką išvis pasislėpė po lapais-nebuvo nei vieno.Tiesa buvo 3 generacijos Cwift,kuris jau praktiškai lėktuvėlis,turintis 15Kw el.jėgainę ir startuoja nuo žemės pats.Pakalbėjau su jo kūrėjais iš Belgijos.Jie paklausė,iš kur aš. Atsakiau,kad iš Lietuvos.O,nusijuokė,pažystam vieną lietuvį ,tikras strong man.
-o kodėl "strongmenas" ?
-na todėl,kad gavo su propeleriu per galvą,ir jam nieko neatsitiko,jis skraido toliau -...nepamenu ,sakė vardą,berods Rolandas
O šiaip parodoje dominavo pagrinde parasparnių pakabinimo sistemos.Bent man buvo nematytos. Vienos buvo klasikinės su pripučiamu aerodinaminiu galu,o kitos buvo visiškai pripūstos,man jos priminė mini dirižablius. ...Kiek aerodinamikos prideda,nežinau,bet atrodo įdomiai.
Visi laukė labai pamėgto skraidančio maskarado.Atrodė,kad bent šis tai tikrai nenuvils.jau sprendžiant iš to,kad jis buvo užplanuotas dvi dienas ;-šeštadienį ir sekmadienį.Anksčiau vykdavo tik šeštadienį. bet ir vėl,nemačiau net ką galėčiau nufotografuoti ir įkelti čia. jei anksčiau buvo skraidantys drakonai su 30metrų ilgio uodega,visokios pilys,lėktuvai,raganos ir daugybė sąmojingų ir didelių gabaritų objektų,tai dabar kauke vadinosi parasparnistas,užsidėjęs ant veido raganos ,ar begemoto kaukę,geriausiu atveju prieu užpakalio prisiklijavęs pailgą balioną...
Tai va tiek įspūdžių.Ar vyksiu dar kartą? Ko gero nebe.Nors neatkalbinėjųGeras ,oras,kalnai,gera nuotaika ,kartais užtenka ir tiek

[ Redaguota Št Spa 18 2025, 08:41 ]
Į viršų
Eiti į puslapį   <<       

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF