Mano Sparnai: Diskusijos / Neaviaciniai reikalai / apie namo šildymą dujų balionais..

Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Neaviaciniai reikalai

<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
apie namo šildymą dujų balionais..
Eiti į puslapį   <<      
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
stasys2
Pr Sau 13 2025, 06:52
Užsiregistravęs dalyvis #109
Prisijungta: An Geg 06 2008, 07:57
Pranešimų: 453
Dėl ko, aš,pradėjau šitą temą.Man asmeniškai šilumos pakanka 80 kv 120 eur už šita mėnesį Tiek KIKas pareikalavo iš mūsų. Galiu išsimokėti be problemų Guliu ir kaifuoju..Uošvis kuriam dabar eina 91 skaldė malkas bet jam nusibodo metai nori atsisakyti skaldyti malkas

Į viršų
stasys2
An Sau 14 2025, 10:11
Vakar sakiau kad skaldo malkas,jis perka skaldytas bet jam ima nervai, kad, liko vienas, su viena pensija nes žmona mirė. Valstybė dabar paremia tik 42 pinigais Tai kaip tam diedui išgyventi...
Į viršų
Albertas
Tr Sau 15 2025, 10:03
Užsiregistravęs dalyvis #39
Prisijungta: An Vas 26 2008, 11:37
Pranešimų: 1023
Mano gyv plotas name 96kv,bet sildymas pjuvenu briketais kieto kuro katilu per menesi kainuoja 150 euru(dabartinemis salygomis}plius dar turiu isirenges oras-oras papildomai pakelti temperatura paryciais...ir kai temperatura nukrenta iki 18...dar 50euru dasideda...Zodziu visas malonumas sildymui kainuoja apie 200euru...kur dar kuriko darbas,pelenai,dumai...Jei -20 butu reiktu ir visu 300e....KOSMOSAS.Planuoju isirengti oras- vanduo,bet truksta tinklo galingumo...ESSO lupa uz kiekviena judesi...Reiktu gal ir saule pakinkyt...Patarkit...su dujomis neiseina draugaut,katilas rusy negali but,kitur neiseina irengt...
Į viršų
PovilasK
Tr Sau 15 2025, 10:20
Povilas
Užsiregistravęs dalyvis #549
Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 755
Oras-vanduo neapsimokės, kai baigsis socializmo statyba ir bus panaikinta kWh "saugojimo" galimybė (už kurią visi mokam).

O pigiausias/stabiliausias šildymas: malkos + akumuliacinė talpa (1-2m3).
Į viršų
Tinklalapis
AR
Št Sau 18 2025, 11:24
ROTORKLUBAS
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3573

PovilasK rašė ...

Oras-vanduo neapsimokės, kai baigsis socializmo statyba ir bus panaikinta kWh "saugojimo" galimybė (už kurią visi mokam).

O pigiausias/stabiliausias šildymas: malkos + akumuliacinė talpa (1-2m3).

Ne visai taip. Oras-vanduo apsimokės ir be "socializmo". Saulės elektrinė ir "socializmas" tiesiog padaro geresnę kainą.
Kai lyginame skirtingus energijos gavimo būdus geriausiai viską pasiversti į kWh kainą ( šilumos kilovatvalandės).
Dabar konkretumų nepateiksių, bet esu skaičiavęs, kad pagal pigumą gaunasi taip:
1. Malkos
2. Briketai/granulės
3. Šilumos siurblys
4. Dujos (dujos ir šilumos siurblys labai panašiai kaina gaunasi)
5. Elektra

P.S. malkos pigiausiai jei perkamos rastais, skaldomos vietoje ir gerai išdžiovinamos. Jei perkamos gatavos(skaldytos) arba džiovinamos nepakankamai tada kaina kaip briketų ar granulių gaunasi. Skaičiuojant reikia įvertinti, kad malkinio pečiaus NVK yra geriausiu atveju 70% (dažnai gaunasi dar mažiau dėl neteisingo įrengimo ir kūrenimo). Granulinio pečiaus NVK apie 80-85%. Akumuliacinė talpa stipriai pagerina procesą, bet ji turi būti adekvati (kaip rašė Povilas- apie 2 tonas). Mažesnės talpos -nieko gero.

Apibendrinant: pigiausiai galima šildyti malkomis, tačiau yra daug niuansų į ką reikia atsižvelgti. Turiu pažįstamą, kuris nuo briketų perėjo prie šilumos siurblio ir jam atpigo. Bet tai rodo tik tą, kad jo kieto kuro sistema buvo labai neefektyvi.
Ir šiaip, šildymo būdo pasirinkime ne tik kainą reikia įvertinti. Pvz tiems, kas kategoriškai nenori "dirbti kūriku" malkos ir briketai netiks. Net ir granulinis katilas reikalauja priežiūros (tik kiek mažiau nei malkinis). Realiai tiems kas nenori "kišti rankų" iš pasirinkimų telieka šilumos siurb., dujos ir elektra.

[ Redaguota Št Sau 18 2025, 11:37 ]
Į viršų
stasys2
Pn Sau 24 2025, 10:27
Viskas gerai su granulėmis.Bet man rodos, kad, tai, biški, triukšmingas įrenginys.. Sukasi šnekai,granulės trinasi visur, viskas čeža,dar ir guoliai pradės žviegti ?Teko, dirbti biokure, tai ten buvo toks triukšmas..Bet tai buvo po 20mg katilai ,o, ne 20 kw..
O jeigu ruseliai nutrauks kabelį su savo inkarais, nesakysim kokį,nes tai bus paslapties išdavimas..Bandė, bet, lygtai,nepavyko..O jeigu pavyks??? Nieks neapdraustas nuo sekančio atvejo.. Čia aš nuklydau į lankas.. O jeigu nugrius nuo vėtros ,peraugusi kriaušė nutrauks dratus, ir sėdės senis be alėkros ??Sustos visi transporteriai, ir tada, reiks su šiūpeliu pilti granules į katilą
Į viršų
vytautas 42
Pn Sau 24 2025, 10:59
VyTis
Užsiregistravęs dalyvis #79
Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23
Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 2371
Vistik geriausia yra bute - nei man malkos , nei man granulės nei dujų balionai ... dieną naktį vienoda temperatūra , sėdžiu šiltai ir vargo nematau
Į viršų
nerijus_m
Pn Sau 24 2025, 11:02
Užsiregistravęs dalyvis #1016
Prisijungta: Tr Spa 03 2012, 01:48
Vieta: Klaipėda
Pranešimų: 188
stasys2 rašė ...

Viskas gerai su granulėmis.Bet man rodos, kad, tai, biški, triukšmingas įrenginys.. Sukasi šnekai,granulės trinasi visur, viskas čeža,dar ir guoliai pradės žviegti ?Teko, dirbti biokure, tai ten buvo toks triukšmas..Bet tai buvo po 20mg katilai ,o, ne 20 kw..
O jeigu ruseliai nutrauks kabelį su savo inkarais, nesakysim kokį,nes tai bus paslapties išdavimas..Bandė, bet, lygtai,nepavyko..O jeigu pavyks??? Nieks neapdraustas nuo sekančio atvejo.. Čia aš nuklydau į lankas.. O jeigu nugrius nuo vėtros ,peraugusi kriaušė nutrauks dratus, ir sėdės senis be alėkros ??Sustos visi transporteriai, ir tada, reiks su šiūpeliu pilti granules į katilą

Tai, bet kokiu atveju, dingus elektrai- veiks tik degtukais uždegamas ir malkomis užkraunamas pečius 🤷 Nebent, generatorius yra....
Į viršų
Algis
Št Sau 25 2025, 07:59
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1995
vytautas 42 rašė ...

Vistik geriausia yra bute - nei man malkos , nei man granulės nei dujų balionai ... dieną naktį vienoda temperatūra , sėdžiu šiltai ir vargo nematau

Na visas žmonijos progresas kilo iš nesvietiško žmonių tingumo. Atsibodo mamutą vaikytis su kuoka, išrado lanką. Atsibodo urve laužą kūrenti, sugalvojo centralinį šildymą...
Į viršų
Tinklalapis
Algirdas L
Št Sau 25 2025, 09:34
Užsiregistravęs dalyvis #541
Prisijungta: Št Vas 27 2010, 09:34
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 543
Turiu ir šilumos siurblį ir pečiuką malkoms, kol lauke nešalta, šildo siurblys. Bet šiluma iš pečiaus malonesnė.
Bute ir man patiko, bet jei miestas neteko elektros, nebus šilumos, vandens, kanalizacijos, dujų, lifto.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<       

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF