Mano Sparnai: Diskusijos / Lietuvoje statyti skraidymo aparatai. Konstruktoriai / Plastikinis STAR-3

Diskusijos

Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Rolandas
Pr Bir 08 2026, 08:55
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5588
Tuomet paprastesnis, pigus bandymas. Degtukų dėžutė atspari sukimui-kaip ir sklandytuvas prieš rekonstrukciją. Dėžutės stalčiukas visai neatsparus, o atrodo beveik niekas nepasikeitė. Užduotis -sustiprinti stalčiuką iki taps toks pat atsparus sukimui kaip visa dėžutė.
Į viršų
Algirdas L
Pr Bir 08 2026, 10:21
Užsiregistravęs dalyvis #541
Prisijungta: Št Vas 27 2010, 09:34
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 558
Stundžia dėl susukimo nelabai... Už kilio ar stabilo pasuk liemenį ir matysi, standus ar ne. Jei minkštas, yra didelis pavojus flateriui. STAR-1 uodega buvo truputį minkštoka. Aš išvis būčiau naudojęs ,,Aerokobros,, konstrukciją.
Į viršų
Arturas Stundzia
Pr Bir 08 2026, 12:20
Užsiregistravęs dalyvis #40
Prisijungta: Tr Vas 27 2008, 09:34
Pranešimų: 734
Čia Algirdai tik tavo subjektyvi nuomonė niekuo neparemta dėl star1 uodegos.skrenda ir 200 ir jau arti 300 val. Priskraidęs .Tavo požiuris i konstrukcijas pasenęs.
Į viršų
Arturas Stundzia
Pr Bir 08 2026, 12:42
Rolandai ,prieš rašydamas niekus gali pažiūrėti seniau idėtas nuotraukas ir konstrukcijos sustiprinimą.Na dar pasiūlyčiau užsukti i Prienu aviacijos gamyklą , panagrinėti jų liemens Lak 20 konstrukciją.Na yra aerodrome pas jus dar motorizuotu sklandytuvu .Tai mano konstrukcija prilygsta Lukoševičiaus noriu pridėti lomiką dėl garantijos.Jis padares 1 Machaoną sovietiniais laikais kitus mokina.
Į viršų
Algirdas L
Št Bir 13 2026, 08:37
Užsiregistravęs dalyvis #541
Prisijungta: Št Vas 27 2010, 09:34
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 558
Turiu pasiekimų aviacijoje, tik ne visi tai žino ar supranta. Kažkada prašomas pasirašiau pirmam tinkamumui STAR-1, gailėjausi ir metus bijojau.
Į viršų
Arturas Stundzia
Št Bir 13 2026, 11:50
Gal geriau rašytumei , kad turėjai pasiekimų aviacijoje , bet tai buvo labai senai.O kai isigijai cessna tai ir baigėsi domėjimasis konstrukcijomis.Gerai , kad i tavo postringavimus apie standumą , važiuoklės schemas aš nekreipiau dėmesio.Visa tai neinovatyvu .Aš prieš kurdamas išnagrinėju begales panašiu konstrukcijų , išklausau ivairiu žmonių nuomones , pritaikau galimas gauti medžiagas savo sprendimams .O dėl star 1 tu absoliučei neteisus .Gal geriau nerašinėk nieku .
Į viršų
Albertas
An Bir 16 2026, 10:50
Užsiregistravęs dalyvis #39
Prisijungta: An Vas 26 2008, 11:37
Pranešimų: 1080
Vyrai ,gal nuleiskit gara, visi mes esam kazka nuveike, pasieke, bet nereikia kritikuot ir menkint kitu...Reikia tik dziaugtis savo ir kolegu pasiekimais konstruojant orlaivius, sukuriant kazka naujo,aisku, protinga kritika ir draugu patarimai visada buvo ir jie reikalingi, kartais kitas gali pamatyt tai,ko pats nebematai, kaip sakoma [is salies viskas geriau matosi]Bet, baikime laikytis principo, kad kolegos darbas yra nieko vertas ir kritikuotinas,arba tik mano gaminta konstrukcija yra gera...kitu nieko vertos...Nelabai ir zinau tokiu atveju, kad del blogo suvirinimo, ar kitu konstrukciniu priezasciu butu ivykes nelaimingas atsitikimas ar net piloto zutis...Daugiausia tai buna grubi pilotavimo klaida,noras pasirodyti pries kitus, issidirbinejant mazame aukstyje ir t.t.
Arturai, jei jau kyla tokiu klausimu del tavo konstrukcijos standumo ir patikimumo,siulyciau pasikviesti pas save kritikus, tegul jie patys ir sugalvoja kaip patikrinti liemeni susukimui...o jei to nenori, primink kolegom, kad tai EKSPERIMENTINE KONSTRUKCIJA ir konstruktorius pats atsakingas uz galimas pasekmes.Gaila kad man toloka iki Utenos, mielai sudalyvauciau pirminiuose tavo motorizuoto sklandytuvo bandymuose,tikiuosi jie bus jau sia vasara...sekmes
Į viršų
Albertas
Pr Rgp 10 2026, 12:13
Užsiregistravęs dalyvis #39
Prisijungta: An Vas 26 2008, 11:37
Pranešimų: 1080
Arturai, senai berasei kaip tau sekasi su motorizuotu sklandytuvu, gal jau paruostas startui...parasyk ,gi nesunku...
Į viršų
vytas
Pr Rgp 10 2026, 12:44
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 3028

Albertas rašė ...

Arturai, senai berasei kaip tau sekasi su motorizuotu sklandytuvu, gal jau paruostas startui...parasyk ,gi nesunku...

Užkniso kritikai ir patarėjai.
Į viršų
Arturas Stundzia
Pr Rgp 10 2026, 02:10
Jo , Vytai , nemato , nežino , o ir kartais nesupranta , bet komentuoja.Nors tam ir yra skirtas forumas ..Kartais pasitaiko ir protingu ir priimtinu patarimų. Dabar vyksta dažymo darbai , teko dažyti pačiam , nes du kieti dažytojai atsisakė , matyt pabijojo , prate dažyti detales automobilių , o čia kvadratūros daug. Manau sekas man gerai .liko 1 sparnas ir stabilikas.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF