Mano Sparnai: Diskusijos / Malūnsparniai. Sraigtasparniai / Pastatymo ir atakos kampai. Aerodinamikos pagrindai

Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: TECHNIKA :: Malūnsparniai. Sraigtasparniai

<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Pastatymo ir atakos kampai. Aerodinamikos pagrindai
Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Audrius
Sk Lap 13 2011, 07:11
Svečias
Algis rašė ...

Audrius rašė ...

Puikiai matomas skraidykles sparno galo atakos kampas ir juros chorizontas ,tik keista kodel pas skraidykle sparno galas neigiamu kampu,jei butu teigiamu tai juk turetu daugiau keliamosios galios.

Na cia biškį neteisinga. Skraidykles sparno galas taip pat turi teigiama atakos kampa. Atbegancio oro atzvilgiu.

Zinoma taip,bet imant chorizonto atveju jis stipriai neigiamas ir juda neigiamu kampu i prieki bet prie pozityvaius apiputimo,o juk mentys buna taip pat turincios sukima aerodinamini ir geometrini arba ji turi susisukti i orientuodamasi i srauta,kitu atveju autorotacija nevyksta.
Į viršų
JIG
Sk Lap 13 2011, 08:57
Užsiregistravęs dalyvis #55
Prisijungta: Tr Kov 12 2008, 11:54
Pranešimų: 262
O tai kaip tas bandymas kuris klupdys mane?ko tai jokio poslinkio.

mano vežimėlis pavažiuoja tik prie kokiu -20 kampo. Turbūt parklupdyti teks kokiu kitu būdu... laukiam...
Į viršų
Audrius
Pr Lap 14 2011, 11:37
Svečias
JIG rašė ...

O tai kaip tas bandymas kuris klupdys mane?ko tai jokio poslinkio.

mano vežimėlis pavažiuoja tik prie kokiu -20 kampo. Turbūt parklupdyti teks kokiu kitu būdu... laukiam...

Sitas ir ne ka geresniu kampu vaziuoja http://www.youtube.com/watch?v=Kybm_1O0Q84&feature=related .BMW oracle http://www.youtube.com/watch?v=hNuAWk89Aew taip pat nepasieke geresnio rezultato sukonstruodami sparna uz 1,5 miliono euru ir tenkinasi negatyviu kampu turedami virs 100km/h .jei pavyktu padaryt tai, kaip tu teigi butu labai didelis isradimas,bet deja... ir ten dirba pasaulinio lygio vyrukai.
Į viršų
JIG
An Lap 15 2011, 10:43
Nelygink bures su sparnu. Pakalbesim kai bus ka naujo pasakyti.
Į viršų
Audrius
Tr Lap 16 2011, 12:31
Svečias
JIG rašė ...

Nelygink bures su sparnu. Pakalbesim kai bus ka naujo pasakyti.

BMW oracle yra sparnas.Cia taip pat http://www.youtube.com/watch?v=TRFRQXPtXTs nors ir medziagine bure veikia lygiai taip pat ,kaip sparnas ,auksciau buvau imetes profilio aerodinamikos aiskinima burei kuris ir paimtas is aviacines aerodinamikos ir yra vienas prie vieno.
Į viršų
JIG
Tr Lap 16 2011, 10:26
Na tai turbut yra esminiu skirtumu tarp bures ir mentes. Jei bure (kieta)eina neigiamu kampu, tai nereiskia, kad ji tikrai neis teigiamu, jie ne eksperimentus daro. Vienu atveju svarbiausia didziausias vektorius varantis (bure), kitu atveju svarbiausia keliamoji jega (mentis). Tikrai nenoriu pradet visko is pradziu ir siulau tau sitoj temoj toliau rasyti tik dviem atvejais:
1. Pateik literatura, kurioj yra konkretus sakinys ape mentes susisukima iki neigiamo kampo, kaip butina salyga autorotacijai;
2. Parasyk (kad ir i PM) man to vokieciu profesosriaus e-mail. As jam nusiusiu mandagu, tvarkinga paklausima su konkreciais klausimais. Jei jis teiksis atsakyti (jei ji pazisti- galetum jo paprasyti, kad atrasytu man), suzinosim bent jau ar tu pats gerai supratai, ka jis sako.
Į viršų
Rolandas
Tr Lap 16 2011, 11:01
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5576
Nekankinkit Audriaus klausimais, leiskit jam skraidyti savo malūnu. Negaliu patikėti kad projektas bus užmestas. Žinoma, yra daug žioplinėtojų, pradedančių ir nesugebančių pabaigti savo orlaivius, tačiau čia tikrai ne tas atvejis.
Savo malūno mentes pastatys neigiamais kampais ir puikiai skraidydamas visiems įrodys kad klydot.
Į viršų
Audrius
Tr Lap 16 2011, 07:54
Svečias
JIG rašė ...

Na tai turbut yra esminiu skirtumu tarp bures ir mentes. Jei bure (kieta)eina neigiamu kampu, tai nereiskia, kad ji tikrai neis teigiamu, jie ne eksperimentus daro. Vienu atveju svarbiausia didziausias vektorius varantis (bure), kitu atveju svarbiausia keliamoji jega (mentis). Tikrai nenoriu pradet visko is pradziu ir siulau tau sitoj temoj toliau rasyti tik dviem atvejais:
1. Pateik literatura, kurioj yra konkretus sakinys ape mentes susisukima iki neigiamo kampo, kaip butina salyga autorotacijai;
2. Parasyk (kad ir i PM) man to vokieciu profesosriaus e-mail. As jam nusiusiu mandagu, tvarkinga paklausima su konkreciais klausimais. Jei jis teiksis atsakyti (jei ji pazisti- galetum jo paprasyti, kad atrasytu man), suzinosim bent jau ar tu pats gerai supratai, ka jis sako.

Tu norejai mane situom paklupdyti ,o dabar teigi jau kitaip.Bure pasauliniams turnyrams kovoti daroma laikantis super aukstu technologiju kurios kainuoja milionus ir vien del to kad pasiekt auksta aerodinamine kokybe,kaip ir auksta prizine vieta.Aérokokybe reikalingatam ,kad pasiekti kuo mazesni judejimo kampa i vejo krypti.Tavo atveju tu pasiekei 26° apytikriai (bure staei -20° tarkim profilio optimaliausias darbo kampas 6° gauni 26° (apytikriai) ,aukstos kokybes bure sparnas pasiekia 16° kursa gal ir maziau tai reiskai bure stovi -10° prie optimalaus 6° profilio darbo ir tai yra labai didelis pasiekimas.
O ta ka tu teigi prie +3° pastatymo ir ateinancio srauto tarkim 3° tavo kursas 3° i veja prie optimalaus 6° profilio darbo ir tai yra neimanoma ir to dar nieks nepasieke ir nepasieks.
2) Vokietijoje Bundesweras yra isformuotas nuo liepos 1 rysium su tuom yra pasikeite ir adresai.Pasirodo armija vokietijai nebereikalinga
Į viršų
Audrius
Tr Lap 16 2011, 07:59
Svečias
Rolandas rašė ...

Nekankinkit Audriaus klausimais, leiskit jam skraidyti savo malūnu. Negaliu patikėti kad projektas bus užmestas. Žinoma, yra daug žioplinėtojų, pradedančių ir nesugebančių pabaigti savo orlaivius, tačiau čia tikrai ne tas atvejis.
Savo malūno mentes pastatys neigiamais kampais ir puikiai skraidydamas visiems įrodys kad klydot.

Nereikalingas komentaras ,nes ne i tema.Rasyk i tema arba visai nerasyk arba neskaityk,bus ramiau ir neturiu noro as cia tau pasalinius aiskinimus rasinet.Visiski niekai.
Į viršų
sopranas
Tr Lap 16 2011, 08:41
Užsiregistravęs dalyvis #278
Prisijungta: Tr Grd 03 2008, 08:51
Pranešimų: 24
burė yra ne sparnas,o jahtos variklis(propeleris).Sparnas tai korpusas ir kilis vandens atžvilgiu.Pažiurėkite kokiu siaubingai neigiamu atakos kampu skridimo kripties atžvilgiu pastatytos propelerio mentys.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF