Mano Sparnai: Diskusijos / Svetainės Archyvas / LAK Naujienlaiškis. Specialus nr. 2010 m. kovas


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Svetainės Archyvas
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
LAK Naujienlaiškis. Specialus nr. 2010 m. kovas
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
Pr Kov 22 2010, 03:00
Puslapio įkūrėjas

Užsiregistravęs dalyvis #1
Prisijungta: Št Vas 16 2008, 01:23
Vieta: Raseiniai. Lietuva
Pranešimų: 1797
Ar visi jau turite užsisakę nemokamai platinamą LAK Naujienlaiškį?

Išėjo specialus numeris. Jei kas dar neužsisakėtė - perkeliu tekstą čia:

LIETUVOS AEROKLUBO NAUJIENLAIŠKIS NR. specialus, 2010 m. kovas


AEROKLUBAI APSIGYNĖ


Pirmojo Lietuvos aviatorių surengto piketo plakatai jau gali keliauti į Aviacijos muziejų, nors protesto akciją sumanęs Kauno aeroklubo direktorius Algimantas Žentelis po kovo 18-ją sėkmingai prie Vyriausybės rūmų įvykdytos akcijos, tvarkingai susuktus taikaus protesto įrankius saugiai pastatė Lietuvos aeroklubo posėdžių salėje.

„Jeigu Koordinacinė apskričių likvidavimo komisija mūsų aerodromų turtą nuspręs atiduoti Turto fondui, kad šis galėtų juos plėšyti dalimis ir pardavinėti, teks rengti didelę protesto akciją. Tada šių plakatų vėl reikės”, - tą ketvirtadienio popietę kalbėjo A. Žentelis. Tačiau vakarop radijo stotys pirmosios paskelbė, kad aviacinio sporto klubų aerodromai, juose esantys pastatai bei technika, bus perduoti Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD).

„Sunerimti ir imtis veiksmų vertė prieštaringos žinios. Mus labai nuramino Prezidentūros atsakymas į aviatorių kreipimąsi (žiūrėkite LAK naujienlaiškio priedus.). Atrodė, kad jau įvykiai klostosi mums palankia vaga. O kovo 17-ją netikėtai paaiškėjo, kad kitą dieną suplanuotame Koordinacinės apskričių likvidavimo komisijos posėdyje viršų jau ima Turto fondo atstovai”, - sakė A. Žentelis. Kartu su Sklandymo sporto federacijos prezidentu Vytautu Sabeckiu jis peržvelgė komisijos sudėtį. Žmonių, kuriems būtų suprantama sportinė aviacija ir jos poreikiai, sąraše nebuvo. Todėl, ieškant bent kokių poveikio svertų, jau vakare kilo mintis prie Vyriausybės rūmų surengti piketą. Teko skubiai išsiaiškinti ir tokio protesto organizavimo taisykles. Paaiškėjo, kad dešimties žmonių grupei nereikia specialių leidimų. Iki vėlaus vakaro atsirado norinčių bei galinčių dalyvauti pikete, o per naktį – ir estetiškai padaryti keturi plakatai. Juos laikė Alytaus, Kauno ir Vilniaus aeroklubų atstovai.

Piketo dieną ELTA pirmoji išplatino pranešimą žiniasklaidai:

_______________________________________________________________________________

2010-03-18 10:46

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI 2010 m. kovo 18 d.

PRIE VYRIAUSYBĖS RŪMŲ - AVIATORIŲ PIKETAS

Šiandien, kovo 18 d., nuo 12 val. iki 14 val. prie LR Vyriausybės rūmų piketuos Lietuvos sportinės aviacijos atstovai, prieštaraujantys ketinimams perduoti visą šalies aviacijos sporto klubų naudojamą turtą Valstybės turto fondui užsiimančiam valstybės turto pardavimu.

Didžioji dalis aviacijos sporto klubų naudojamo turto formaliai yra šiuo metu likviduojamų apskričių viršininkų administracijų žinioje. Aviatoriai siekia, kad jų nuo sovietmečio išsaugotas ir dvi dešimtis metų puoselėtas turtas būtų perduotas Kūno kultūros ir sporto departamentui, kurio pagrindinė funkcija - remti ir skatinti nacionalinį sportą. Aviatoriai teigia šiuo klausimu sulaukę ir nedviprasmiškos valstybės Prezidentės Dalios Grybauskaitės paramos.

Šalies aviacijos sporto klubų perdavimo klausimą šiandien 14 val. svarstys Vyriausybės kanclerio vadovaujama Koordinacinė apskričių likvidavimo komisija. Aviatoriai baiminasi, kad nusprendus aviacijos sporto klubų turtą perduoti Valstybės turto fondui, iškils grėsmė prarasti dešimtmečius kauptą Lietuvos aviatorių rengimo bazė, o iš jos praradimo pasipelnyti kėsinasi saujelė suinteresuotų politikų ir valdininkų.

Šiandien Lietuvoje veikia apie 70 aviacijos klubų, vienijančių per 20 tūkst. aviatorių.

Lietuvos sklandymo sporto federacija

_______________________________________________________________________________

„Mums dar neišskleidus plakatų, priėjo apsaugos darbuotojas ir „pastatė mus į vietą” – nurodė piketuoti, kaip ir nurodo taisyklės, už 75 metrų nuo Vyriausybės rūmų”, - sakė A. Žentelis. Piketuotojai greitai pajuto, kad sumanymas nepraeis veltui. Netrukus juos jau kalbino žurnalistai, atvyko ir LTV informacinės laidos „Panorama” korespondentė.

Savotiškai žinią apie aviatorių akciją panaudojo sporto informacinė svetainė DemaSport.lt. Pranešimą įdėjo skyrelyje „Įdomybės”:

_______________________________________________________________________________

2010.03.18 16:26

Ketvirtadienį nuo 12 val. iki 14 val. prie LR Vyriausybės rūmų piketavo Lietuvos sportinės aviacijos atstovai, prieštaraujantys ketinimams perduoti visą šalies aviacijos sporto klubų naudojamą turtą Valstybės turto fondui užsiimančiam valstybės turto pardavimu. Didžioji dalis aviacijos sporto klubų naudojamo turto formaliai yra šiuo metu likviduojamų apskričių viršininkų administracijų žinioje.

Aviatoriai siekia, kad jų nuo sovietmečio išsaugotas ir dvi dešimtis metų puoselėtas turtas būtų perduotas Kūno kultūros ir sporto departamentui, kurio pagrindinė funkcija - remti ir skatinti nacionalinį sportą. Aviatoriai teigia šiuo klausimu sulaukę ir nedviprasmiškos valstybės Prezidentės Dalios Grybauskaitės paramos.


Šalies aviacijos sporto klubų perdavimo klausimą 14 val. svarstė Vyriausybės kanclerio vadovaujama Koordinacinė apskričių likvidavimo komisija.Aviatoriai baiminasi, kad nusprendus aviacijos sporto klubų turtą perduoti Valstybės turto fondui, iškils grėsmė prarasti dešimtmečius kauptą Lietuvos aviatorių rengimo bazę, o iš jos praradimo pasipelnyti kėsinasi saujelė suinteresuotų politikų ir valdininkų. Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 70 aviacijos klubų, vienijančių per 20 tūkst. aviatorių.

_______________________________________________________________________________

Pirmiausiai informacija apie aviatoriams palankų Koordinacinės apskričių likvidavimo komisijos spredimą nuskambėjo radijo žinių laidose. LTV „Panorama” apie tai parengė išsamų reportažą.

Komisijos posėdyje dalyvavęs LAK prezidentas Vitas Karčiauskas vėliau sakė, kad staiga kilęs žiniasklaidos dėmesys galutiniam sprendimui galėjo turėti įtakos. Turto fondo atstovų veidai rodė, kad jie tikėjosi kitokios posėdžio baigties.

Šalyje jau veikia ir nemažai privačių aerodromų. Neretai jie rodomi pavyzdžiais, kaip reikia tvarkyti didžiuosius šalies aeroklubus. Tai tolygu, kad plaukikams siūlytų treniruotis pramogų centrų baseinuose, kuriuose labai jauku ir groja muzika. Sklandytojams, lakūnams akrobatams, parašiutininkams ir net kai kurių kategorijų aviamodeliuotojams reikalingos didesnės erdvės, nei esančios mažuose privačiuose aerodromuose. Kita vertus, pastarųjų teritorija bet kuriuo metu gali būti apribota užrašais „Privati valda”.

Interneto informacinėse svetainėse netrukus pasirodė pranešimai apie aviatorių akciją.

Delfi.lt rašė išsamiausiai:

___________________________________________________________

PRIE VYRIAUSYBĖS RŪMŲ - SPORTO AVIATORIŲ PIKETAS

Šalies aviatoriai siekia, kad, įgyvendinant apskričių reformą, ilgus dešimtmečius jų puoselėtas turtas būtų perduotas Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD), o ne Valstybės turto fondui. Ketvirtadienio vidurdienį prie Vyriausybės, prieš prasidedant Koordinacinės apskričių likvidavimo komisijos posėdžiui, kur turėtų būti sprendžiama, ar išsaugotą aviacijos sporto turtą perduoti Valstybės turto fondui, susirinko aštuonių žmonių grupelė.

Aviacijos entuziastai prieštaravo ketinimams perduoti visą šalies aviacijos sporto klubų naudojamą turtą Valstybės turto fondui, užsiimančiam valstybės turto pardavimu. Tai ketinama padaryti įgyvendinant apskričių reformą.

Aviatoriai baiminasi, kad, nusprendus aviacijos sporto klubų turtą perduoti Valstybės turto fondui, iškils grėsmė prarasti dešimtmečius kauptą Lietuvos aviatorių rengimo bazę, o iš jos praradimo pasipelnys politikai ir valdininkai.

Santūriai stoviniuodami piketuotojai aplinkinių dėmesį bandė atkreipti plakatais "Nežlugdykite aviacijos sporto. Prezidentė pritaria aviatorių pozicijai", "Vyriausybe, neatiduok aviacijos sporto likimo Turto fondui", "Aviacijos sporto turtas skirtas aviatoriams, o ne Turto fondui", "Kam parūpo išsaugotas aeroklubų turtas".

Kaip Eltai teigė Kauno aeroklubo direktorius Algimantas Žentelis, didžioji dalis aviacijos sporto klubų naudojamo turto formaliai yra šiuo metu likviduojamų apskričių viršininkų administracijų žinioje. Aviatoriai siekia, kad jų nuo sovietmečio išsaugotas ir 20 metų puoselėtas turtas būtų perduotas KKSD, kurio pagrindinė funkcija - remti ir skatinti nacionalinį sportą. Aviatoriai savo koziriu laiko ir tai, kad šiuo klausimu yra sulaukę nedviprasmiškos Prezidentės Dalios Grybauskaitės paramos.

"Mes prašome, kad mūsų išsaugotas turtas nepakliūtų į Turto fondą, nes tai yra tiesiausias kelias į privatizaciją, ir Turto fonde dirbantys specialistai tikrai neužjaus ir nesupras sporto problemų. Aviacijos sportas, kaip ir kitos sporto šakos, jų inventorius turi būti mažiausiai kuruojamas ir prižiūrimas Sporto departamente arba pačių aviatorių.

(...) Yra aerodromai, juose stovintys angarai, administraciniai pastatai kiekvieno klubelio išsibarstę po visą Lietuvą, ir kažkam parūpo tas turtas. Matyt, apskritys nesuspėjo patvarkyti jo, tai dabar galvojama, kaip tai padaryti per Turto fondą", - sakė A. Žentelis ir nuogąstavo, kad į Vyriausybės Koordinacinės apskričių likvidavimo komisijos posėdį buvo pakviestas tik Lietuvos aeroklubo prezidentas Vitas Karčiauskas. Kitiems aeroklubo atstovams vietos neatsirado.

A.Žentelis taip pat pabrėžė, kad valstybė beveik neskiria lėšų aviacijos sporto turto atnaujinimui, tai daroma tik rėmėjų lėšomis. Rasti rėmėjų Valstybės turto fondo valdomam turtui atnaujinti, aviatorių nuomone, bus neįmanoma, nes visuomenėje susiformavęs stereotipas, kad fondo pagrindinė funkcija - parduoti valstybės turtą.



PERŽIŪRĖKITE IR FOTOALBUMĄ

Bei raštas iš prezidentūros:



Į viršų
AR
Pr Kov 22 2010, 08:17
www.ROTORKLUBAS.lt
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3567
dziugu kad prezidantura teisingai mato problemos esme.
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0600sek,0.0075iš to užklausomsDB užklausos:26. Naudojama atmintis:3,730kb