Mano Sparnai: Diskusijos / Svetainės Archyvas / LAK NAUJIENLAIŠKIS NR. 3 (8), 2010 m. kovas


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Svetainės Archyvas
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
LAK NAUJIENLAIŠKIS NR. 3 (8), 2010 m. kovas
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
Tr Kov 31 2010, 04:46
Puslapio įkūrėjas

Užsiregistravęs dalyvis #1
Prisijungta: Št Vas 16 2008, 01:23
Vieta: Raseiniai. Lietuva
Pranešimų: 1797
Pranešu, kad jau išėjo naujas LAK naujienlaiškio numeris. Kas dar neužsisakėte tai galite padaryti dabar pat: http://www.aeroclub.lt/lt/ (žiūrėkite kairėje žemai).

Likau maloniai nustebintas radęs gerų žodžių ir apie mūsų svetainę, bei šią, spec. LAK sukurtą giją.
Į viršų
Nerijus Korbutas
Tr Kov 31 2010, 05:14
Puslapio įkūrėjas

Užsiregistravęs dalyvis #1
Prisijungta: Št Vas 16 2008, 01:23
Vieta: Raseiniai. Lietuva
Pranešimų: 1797
Trumpas šio numerio anonsas:

ĮVERTINO JURGIO KAIRIO VEIKLĄ


Europos parodomųjų skrydžių tarybos (angl. European Airshows Council, EAC) konferencijoje, vykusioje vasario 25-27 dienomis Belgijoje, Jurgiui KAIRIUI buvo įteiktas apdovanojimas už saugius meistriškus akrobatinių skrydžių pasirodymus ir naujų varžybų organizavimą.\


VARŽYBŲ SEZONĄ JAU PRADĖJAU...


Donatas PAUŽUOLIS: Tarptautinių varžybų sezoną šiemet pradėjau Paryžiuje. Vasario 19-21 d. FAI ir Prancūzijos aviamodelių federacija pakvietė į radijo bangomis valdomų modelių pilotų turnyrą ”International indoor tournament of Paris” (IITOP). Jis vyko netoli Versalio esančioje sporto salėje.

OREIVIAI RYŽTO NEPRARANDA


Vengrai, kurie šiemet Debrecene organizuoja bendrąjį pasaulio oro balionų čempionatą, paskelbė, kad bankrutuoja, nes vyriausybė vietoje žadėtų 180 000 skyrė tik 30 000 EUR. Latviai, kurie kitais metais įsipareigojo suorganizuoti pasaulio moterų oro balionų čempionatą, irgi abejoja ar sugebės, todėl Lozanos tarptautiniame aerostatų komisijos konferencijoje prašė įvairių nuolaidų.

Tik mūsų delegatas Robertas Komža raportavo konferencijai, kad pasiruošimas Europos moterų oro balionų čempionatui Alytuje vyksta pagal planą ir lietuviai sieks 2014 metais rengti pasaulio čempionatą...

VETERANAI NORI BŪTI NAUDINGI


Biržų aviacijos veteranų sąjunga įsikūrė prieš šešerius metus. Šiuo metu organizacijoje yra 36 buvę sklandytojai, lakūnai, aviacijos sporto teisėjai. Skrydžių nepamirštantys žmonės džiaugiasi, galėdami pabendrauti, užsiimti aktyvia veikla, prisiminti ir pagerbti tuos, su kurias kadaise pradėjo savo kelią į padanges.

AVIACIJOS AUŠROS LIUDYTOJAS


2010 m. kovo 28 d. prieškario Nepriklausomos Lietuvos karo lakūnui mjr. Vitalijui MILEVIČIUI sukanka 110 metų nuo gimimo ir 19 metų nuo mirties (1991 m. vasario 11 d.). Ilgus metus gyvenęs Biržuose, jis tapo Biržų krašto „piliečiu“, ištikimu ir mielu biržiečiu... Kai 1964 m. Biržuose pradėjom organizuoti sklandymo klubą, keletą kartų teko lankytis pas V. Milevičių. Jį prisimenu kaip konkretų, „taupų“ žodžiams, rimtą pašnekovą, aviacijos žinovą. Buvęs „Biržiečių žodžio” redakcijos darbuotojas Algirdas Butkevičius savo apybraižoje „Aviacijos aušros liudytojas“ rašo apie Vitalijų Milevičių. Viliuosi ir tikiuosi, kad jo rašinį bus įdomu paskaityti ir kitiems.

Vytautas PAČINSKAS

Apybraižą "Aviacijos aušros liudytojas" rasite LAK naujienlaiškio priede.

"KARLSONAI" VĖL RUOŠIASI ŽYGIUI


Motorizuotų parasparnių pilotų klubas „Penktasis vandenynas” nuolat stebina savo įdomia veikla ir originaliais sumanymais. Kovo 11-ją jie kvietė į orą kilti su trispalvėmis ir vėliavas paskraidinti taip, kad jas ore matytų kuo daugiau žmonių. Valstybės simbolį įvairiose šalies vietovėse paskraidino šeši pilotai.

LAKŪNUS NURUNGĖ POETAS


Pirmąjį Vilniaus aviatorių šachmatų turnyrą surengė oro transporto brokerių bendrovė „Aeroservisas“, „Aviacijos pasaulio” redakcija ir šachmatų mokykla „Vilniaus fortas“.
Po penkių valandų trukmės septynių ratų greitųjų šachmatų (partija truko dešimt minučių) turnyro asmeninėje įskaitoje nugalėtoju tapo poetas Virgilijus Vasauskas, kuris finale įveikė šachmatų mokyklos atstovą dvylikametį Žygimantą Svitojų.

PAVILIJONE - SKRYDIS ORO BALIONU


Pasaulinės parodos „World Expo 2010”, vyksiančios Šanchajuje (Kinija), lankytojams bus siūloma į Lietuvą pažvelgti iš aukščiau, tarsi skrendant oro balionu. Bendrovės „Ekspobalta” projekto autorių Kęstučio Petronio ir Sauliaus Valiaus siūlomas šūkis Lietuvai – „F-LY Lithuania“, praneš apie žalią ir žydinčią Lietuvos gamtą. Trumpinys LY (Lima-Yanki) yra aviacijoje naudojamas Lietuvos šaukinys, o pridėjus raidę „f” atsiranda angliškas skrydį reiškiantis žodis „fly”.

LIETUVOS AEROKLUBAS SVETAINĖJE "MANO SPARNAI"


Svarstyti su Lietuvos aeroklubo veikla susijusias problemas jau galima ir populiariausios šalyje aviatorių interneto svetainės „Mano sparnai” forume. Jos įkūrėjas ir administratorius Nerijus Korbutas sukūrė specialią LAK giją.
Tai ne tik būdas aptarti LAK veiklą, klausti, siūlyti, bet ir galimybė pranešti informaciją, kuri, jūsų nuomone, galėtų atsirasti bei būti išplėsta aeroklubo naujienlaiškyje.

Interneto svetainės „Mano sparnai” registruotų narių skaičius artėja prie 540. Gal antra tiek lankytojų čia užsuka paskaityti sukauptų aviacinių straipsnių, tyrinėja forume gvildenamus klausimus. Svetainė buvo sukurta Lietuvos aviakonstruktorių poreikiams, tačiau sulaukė platesnio susidomėjimo. Lėktuvus kuriančių žmonių aviacinis akiratis labai platus, jie diskutuoja ne tik apie variklius ir sparnų gamybai skirtas medžiagas.

TURI IR VIRTUALIUS NAMUS


Jauniausias šalyje Tauragės aeroklubas, kuris šiemet pradeda pirmąjį skraidymų sezoną, jau atvėrė savo svetainę ir internete. Ją rasite adresu www.aeroklubas.com. Paprastai ir aiškiai suręstas titulinis puslapis vilioja panaršyti, kas slypi giliau. Kol kas platesnės informacijos apie klubo planus ir kasdienybę rasite nedaug. Bet juk tai sukuriama ne per vieną naktį ar dieną.
Linkime tauragiškiams gerų skrydžių ir aktyvių svetainės administratorių!

AITVARŲ ŠVENTĖ IR KONCERTAS ŽEMEI


2010 m. balandžio 24 d. 12.00 val., Zapyškis

Programa:

11.30 Dalyvių registracija

12.00 Šventės pradžia – Koncertas

13.00 Aitvarų varžybos

Konkursas „Aš galiu”

„Laisvas mikrofonas”

14.00 Kareiviška košė

14.30 Apdovanojimai, loterija

15.00 Loterijos laimėtojų skrydis lėktuvu virš Kauno ir Zapyškio

16.00 Eksursija „Zapyškio legendų takais”

20.00 Vakarinė programa:

Laužas ir muzika

Naktiniai aitvarai

Dangaus žibintai ir t.t.



P.S.: Nakvynės užsakymas bus paskelbtas!



LAIMĖS IR DANGAUS UŽTEKS VISIEMS !
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0558sek,0.0062iš to užklausomsDB užklausos:25. Naudojama atmintis:3,703kb